Tak til

Siderne VikingNordturist og Viking-Nordturist er skrevet af ren kærlighed til busrejser i Danmark, og fordi jeg ikke selv har kunnet finde litteratur om emnet. Viking Nordturist er valgt som gennemgående tema, idet jeg selv har været ansat i bureauet, og fordi dets historie er spændende og unik.

Mange bøger med historier om lokale rutebilruter er udkommet, og mange foreninger skriver bussernes historie. Bushistorisk Selskab, som jeg har meget stor respekt for, har ved flere lejligheder nærmet sig busrejsernes historiebog, og det er der kommet flere gode beretninger ud af.

Har du været ansat i et af de hedengangne bureauer, måske allerhelst hos Viking Nordturist, og har du en historie at fortælle om bureauets dagligdag, så send den endelig til mig. Jeg vil blive superglad for indlæg som kan supplere mine historier. Sidder du med viden om Amager Rejsers historie, ja så er du også mere end velkommen, for som du kan se på siden om Amager Rejser, så er ordene få og små. Billedinfo har Ronny Fabricius, som tidligere har været chauffør både hos Viking Nordturist og hos Amager Rejser (og lidt flere) dog sørget for.

Heldigvis har andre tidligere ansatte hos Viking Nordturist også hjulpet med kildemateriale og billeder. En stor tak til tidligere chauffør Verner Larsen for billedmateriale og ikke mindst til Søren Christensen som var mekaniker (og Chauffør ?) hos Viking Nordturist. Søren er iøvrigt søn af chef chauffør Harry Christensen hos Viking Nordturist, en kendt og agtet skikkelse som fulgte Leif L. Hansen i mange år, og som havde fornøjelsen af at køre de nyeste og største af bureauets luksusbusser.

Sidder du inde med brochuremateriale (mangler f.eks. Viking Nordturist kataloger fra før 1977 i min samling), effekter eller andre spændende ting (måske et gammelt rejsebevis), så vil jeg blive superglad for en kopi. Jeg vil naturligvis også gerne overtage det, hvis du eller dine arvinger alligevel overvejer at smide det ud.
Kopier af gode billeder fra de bureauer som er omtalt, eller fra dine rejser, vil blive modtaget med stor stor tak, men inden du sender hele albummet så tænk på, at de kommende læsere også skal synes at motivet er spændende. Tante Gerda foran hotel Anker i Assmannshausen duer ikke, mens rejseselskabet foran bussen eller billedet af dig sammen med Chauffør, Rejseleder og bus er supergodt.

Send gerne tingene elektronisk til
lars@skopek.dk, men hvis du synes, at jeg fortjener dit gamle rejsekatalog, så send det gerne pr post.

Sidst - men bestemt ikke mindst: Jeg har forsøgt, kun at benytte eget eller officielt bureau materiale på siderne. Mener du, at jeg har overtrådt copyright bestemmelserne, så send mig en mail så det kan blive rettet. En stor tak til Mogens Pedersen -
Mopede.dk som har bidraget med nogle af billederne. 

På forhånd tak

Lars Skopek Hansen
Bredekærs Vænge 112
2635, Ishøj

email.:
 lars@skopek.dk  

Forside   |  Viking Nordturist - før krigen   |  Viking Nordturist   |  Sønderjyden   |  Amanda Rejser   |  Amager Rejser   |  Rejsekongen   |  Andre historier   |  Setra historiebog   |  Billedgalleri   |  Hjælp ! Om ! Tak !